keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Gautefall

Viime viikonloppu vierähti ESN:n järkkäämällä reissulla Gautefallin hiihtokeskuksessa. Itse onnistuin saamaan vanhan kunnon flunssan juuri ennen lähtöä, mutta päätin silti ottaa osaa reissuun. Meille oli varattu 10 hengen mökit ja siellä tuli taas tutustuttua ihan uusiin ihmisiin, joita oli vain joskus nähnyt ohi mennen. Keväällä vaihtareita on paljon vähemmän, kun syksyllä, mutta aina löytyy uusia kasvoja.

Suurin osa porukasta lähti laskettelemaan mutta itse vuokrasin ihan perinteiset sukset. Muutama muu kavereista teki saman ja lauantaiaamu menikin opettaessa kuinka hiihtäminen tapahtuu. Olin porukasta ainut, jolla oli hiihdosta mitään kokemusta. Siksi olinkin järkyttynyt, kun sain käteeni itseäni lyhyemmät sukset, mutta kyllä niillä pystyssä pysyi.

En todellakaan ole hyvä hiihtäjä enkä  rehellisesti edes muista, milloin edellisen kerran olen suksien päällä seissyt. Silti oli jännä huomata, miten paljon sillä on vaikutusta, että lapsena sitä on tullut tehtyä ja paljon. Näytin ensin porukalle miten sukset saa jalkaan ja pois. Sitten lähdin vetämään eteenpäin rauhalliseen tahtiin, sillä flunssa verotti kuitenkin aika paljon voimia.

Nauratti kun vilkaisin taaksepäin ja muut olikin aika kaukana. Valehtelematta hiihdin tosi hiljaa, kun edellisestä kerrastakin oli hetki. Ei muuta kun ladun sivuun oottamaan ja oikeasti vähän näyttämään miten kannattaa jalkoja ja käsiä liikuttaa. Sen jälkeen tahti koveni enkä todellakaan ollut enää ensimmäinen :D

Päivä oli upean aurinkoinen ja suksi luisti ladulla hyvin. Meidän mökki oli myös todella kiva, ja suurin hitti siellä taisikin olla telkkari ja Miehen puolikkaiden maratoni. Sunnuntai meni itsellä sisällä, sillä edeltävä päivä ja flunssa pistikin väsyttämään enemmän kuin ajattelin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti