sunnuntai 24. tammikuuta 2016

40 minuuttia Tanskassa

Norja on kallis maa, ja mitäpä vaihari ei tekisi säästääkseen rahaa. Eräänä keskiviikko iltapäivänä koottiin siis lähes koko porukka kasaan ja seilattiin lautalla kolme tuntia Tanskaan, pienen pieneen kaupunkiin, jonka nimeä en kuollaksenikaan muista. Sen verran tiedän, että se alkoi h:ll. Määränpäässä vietettiin suunnilleen 30 minuuttia ja sitten taas takaisin toiset kolme tuntia. Järkeä?

Kristiansand lautalta katsottuna


Paras mahdollinen syy on tietenkin ruoka ja halpa sellainen. Ei Tanskakaan toki mikään halpa ole, mutta suhteessa Norjaan kaikki on halpaa. Miinus puolena on vaan se, että 30 minuutissa pitää juosta kauppaan, kerätä kaikki mitä tarvitsee ja juosta takaisin lautalle. Itse olin niin väsynyt pitkän päivän jälkeen, että tyydyin vaan täydentämään varastoja laivan tax free-osastolla, mutta muutama kaverini syöksyi ostamaan mm. juustoja, lihaa ja hilloja paikallisesta ruokakaupasta.

Paluumatkan kruunasi tietenkin buffetti, jossa vietimme aikaa kunnes lautta saapui takaisin satamaan. Tanskan puolelle olisi mahdollista tehdä myös pitempi päivän kestävä matka, mutta lähes kaikki aikaisemmin käyneet sanoivat ettei tässä nimettömässä pikkukaupungissa ole mitään nähtävää vaan sen suurin ansio on juuri ruokakauppa ja sen sisältö. Tämä täytyy tarkistaa joskus varulta itse.


Taakse jäi Norjan rannikko ja ihana auringonlaskuMun oma henkilökohtainen taivas parin viikon kalapuikko dieteetin jälkeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti