tiistai 19. tammikuuta 2016

... ja lauttamatka

Näin minulle kertoi Google, kun huvikseni selvitin kuinka pitkä matka uudesta kotikaupungistani on Vaasaan. Määränpääni on siis Norjan Kristiansand ja täällä on tarkoitus viettää seuraavat kuusi kuukautta. Tai no suunnilleen. Tätä blogia tulen päivittämään epäsäännöllisen säännöllisesti ihmetellessäni maailman menoa 1309 kilometrin päässä Suomen länsirannikosta.


Ensimmäinen aurinkoinen päivä kahteen viikkoon. Kuvaa ottaessa meinasi saada sydärin, kun läheiseltä kalliolta alkoi kuulua valtavia pamauksia. Norjalaiset juhlistivat tykinlaukauksilla kuninkaansa kruunajaispäivää. 

Kaksi viikkoa täällä vietettyäni voin kertoa, että eniten ihmetellyt säätä. Niinkin vanha ja kulunut aihe voi olla jotain uutta ja jännittävää. Ensimmäiset pari viikkoa meni harmaan pilvipatjan alla paljon aurinkoa näkemättä. Välillä pakkanen kiristyi -10 asteen yläpuolelle ja lunta satoi silmät ja suut täyteen. Seuraavana päivänä saikin sitten kahlata nilkkoihin asti yltävässä vesisohjossa. Kun aurinko lopulta näyttäytyi, ei mikään ole tuntunut ihanammalta. Koko kaupunki näyttikin heti paljon valoisammalta ja mukavammalta. :)


Kristiansandin keskustan vanha kaupunki muodostuu suloisen pikkuruisista puutaloista. Kuva on otettu viikon kestäneen lumisateen jälkeen.

Sataman läheltä löytyy kalatori ja paljon sympaattisia ravintoloita.

1 kommentti: