maanantai 29. helmikuuta 2016

Odderøya

Ihme on tapahtunut! Koko viikon on paistanut aurinko. Ei, en valehtele. Sadetakkia ei ole tarvinnut kertaakaan. Sen takia lähdettiinkin pienelle retkelle viime tiistaina.

Oon pitkään jo halunnut käydä tutkimassa kalasataman läheistä saarta ja nyt sinne lopultakin pääsin. Tiistaina oli 9 astetta lämmintä eli melkein kesä. Ihanaa! Joka tapauksessa seikkailtiin pienelle tutkimusretkelle Odderøyalle ja siellä hurahtikin useampikin tunti. Vatsaa kävi vaan sääliksi, kun ei tajuttu ottaa eväitä mukaan.

Saari oli kuitenkin odottamisen arvoinen ja parasta olikin se, kun kierreltiin rantoja myöten pienemmillä poluilla. Kerran onnistittiin jumittamaan vähän isomman kallion kohdalle, kun se katkaisi reitin. Onneksi oikea reitti löytyi pienen tarkastelun jälkeen ilman, että suunta oli 30 metriä suoraan alaspäin.

Ei päästy nälän takia kuin puoleen väliin ja piti ottaa reitti kotia. Mutta huikein löytö oli toukokuusimulaattori ja kerettiin siitä hetki nauttia. Valtava loiva kallioranta, jossa ei tuullut yhtään, aurinko paistoi koko voimalla ja saattoi kuunnella vaan aaltoja. Melkein harmitti, että piti kipittää kotia.

Odderøya on siis pieni saari aivan kaupungin edustalla. Aikoinaan tai vieläkin se kuuluu Norjan puolustusvoimille. Tätä nykyä se tosin on enemmän retkeilykäytössä.

P.s. Ei se aurinko nyt oikeasti ole niin harvinainen näky kuin joskus annan ymmärtää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti