perjantai 19. helmikuuta 2016

Mitä mä täällä teen

Nyt reilun kuukauden täällä asustaneena voisin kertoa mitä täällä aion opiskella. Kevät lukukaudella University of Agder ei tarjoa viestinnän opintoja, joten mun listalle päätyi markkinoinnin ja international businesin kurssit. Siitä ei vielä ihan tarvittavaa määrää noppia saa täyteen ja kolmannen kurssin löytäminen olikin vähän hankalampi homma.

Jo ennen lähtöä viestittelin paikalliselle koordinaattorille tarjonnasta ja kysyin, että eikö keväällä todellakaan tarjota esimerkiksi mitään kieliopintoja. Tämä tarkentui paikan päällä ja samalla selvisi myös se, että suurimmassa osassa kursseista vaadittiin aikaisempaa osaamista. Itsellä ei viestinnän opiskelijana tuota osaamista tietenkään pahemmin löytynyt varsinkin,  kun kyseessä oli kauppiksen kurssit. Lopulta onneksi sain luvan osallistua kurssille nimeltä The Political Economy of Corruption. Mielenkiintoinen kurssi, joka käsittelee korruptiota kuten nimi kertoo. Aika sekametelisoppa siis tämä valikoima.

Kurssit ovat olleet mielenkiintoisia ja kaikissa on jo tehty ryhmätöitä ja palautuksia. Markkinoinnin kurssi oli ensimmäinen, joka alkoi ja muistan elävästi sen hämmennyksen, kun kyseinen professori selitti silmät innosta palaen amerikkalaisten black fridaysta. Hänestä oli upeaa se, miten markkinointi on voinut onnistua niin hyvin, että asiakas on valmis pippurisumuttamaan kaikki ympäriltään saadakseen varmasti tuotteen itselleen. Eihän siinä.

Meno on tästä hieman rahoittanut ja ehkä eniten kaiholla kaipaan Suomen opiskelijalounasta. Halvin ateria, jonka paikallisesta yliopistoruokalasta saa maksaa reilun 5 euroa ja sekin on keittoa tai täytetty leipä. Tästä minua jo etukäteen varoitettiin, mutta aina ei jaksa eväitä raahata mukanaan tai juosta kotia syömään. Onneksi noita varsinaisia luentoja ei ole kuitenkaan, kun kahtena päivänä viikossa ja muulloin tehdään ryhmätöitä tai reissataan.

Isoimpana shokkina tuli kuitenkin se, että kirjat pitää ostaa itse. Yksi kirja maksaa lähemmäs 80 euroa ja kirjastosta kyseistä kopiota löytyy 2-3 kpl 300 hengelle. Muuten meno on melko samanlaista kuin Suomessa. Tentteihin tosin ilmottauduttiin jo tammikuun lopussa, vaikka lähes kaikki tentit ovat vasta touko-kesäkuussa. Hyvänä puolena tosin sai tietää jo heti alkuunsa milloin on aika palata kotiin. Sen mukaan pystyy sitten aikatauluttamaan reissuja ja vierailuja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti